Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Finom receptek

2009.07.08

Egy csontos csirkemellet és kb. fél kiló karaj vagy csirkecsontot. 2 szál répa zöldség. A húslevest hagyományosan megfőzzük. Leves betétnek 2db sertés vagy szárnyas májkrémet kis só bors 2 egész tojás és annyi zsemlemorzsát, hogy közepes keménységű legyen. 20 percre pihentetjük a hűtőbe, és kis gombócokat formálunk belőlük, ha nincs kedvünk kanállal is kiszaggathatjuk, mint a nokedlit. A csirkemellet besózzuk, párizsiasan kirántjuk. 2 tojást felverünk 1 kanál tejjel csip. sóval egymásután belemártjuk a lisz keverékbe. Sütés ne legyen nagyon forró az olaj, mert hamar megég. 3 - 4 percig sütjük. Köret brokkolival. Burgonya püré 1kg burgonya 20dkg brokkoli 2 gerezd foghagyma eggyütt főzzük a brokkolival só és fokhagyma, ha átöntjük kis vajat és tejet rakjunk bele. Édesség. Keverünk meggyes lepényt. 20dkg margarin 25 dkg cukor 4 tojás 25dkg liszt 1 cs. sütőpor fél liter kimagozott meggy. Habosra keverjük a margarint a tojások sárgájából meg a cukorral. Hozzáadjuk a sütőport, elkeverjük a lisztet végül a tojások kemény habbá vert fehérjéjét. A kivajozott, kilisztezett tepsibe öntjük. Finoman rászórjuk a meggyett a tetejére. Forró sütőbe toljuk, de a tüzet sütés közben mérsékeljük. Sütés idő kb. 35 - 40 perc.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria




Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 167666
Hónap: 1462
Nap: 34